Hoppa till innehåll
Person som övningskör med moped

Lär dig köra moped

För att lyckas med sin körkortsutbildning behöver du planering, kontinuitet, lite tålamod samt engagemang.

Vi hjälper dig med planering, goda råd och vi har många års erfarenhet.

Vägen till ditt mopedkörkort

Ett mopedkörkort är utmärkt för den som vill ha frihet och flexibilitet i sin vardag. Med ett mopedkörkort har du möjligheten att enkelt ta dig fram på vägarna, utforska nya platser och uppleva en känsla av frihet.

Utbildningen för mopedkörkort ger grundläggande kunskaper om säker körning med moped, vilket är en viktig faktor för att minimera olycksrisker.

Vi jobbar med helheten i din utbildning och våra rutinerade lärare Jenny, Johannes, Marie, Christian och Oskar kommer att hjälpa dig hela vägen till ditt mopedkörkort.

Vi erbjuder miljösmart mopedutbildning på fossilfria elmopeder av märket Vässla och LV electric scoteers.

Moped AM
Här får du ett modernt, digitalt undervisningsmaterial från Teoricentralen. Detta har du tillgång till under hela utbildningen. Två teorilektioner á 240 min, två körlektioner á 90 min, en körlektion á 80 min (manövrering) Lån av moped, hjälm och skyddsutrustning.
Pris: 4500:-

07
Maj
Mopedutbildning AM Falkenberg
till 08 Maj
Tisd 15.15 - 19.15
Onsd 08.00 - 12.00 (Studiedag)
Boka
17
Juni
Mopedutbildning AM Varberg
till 16 Juni
Mån 08.00 - 12..00
Tisd 08.00 - 12.00
Boka
Moped

Mopedinfo

Innan vi startar utbildningen är ni välkomna på digital mopedinfo där vi informerar om mopedutbildningen. Vi ser gärna att mamma, pappa eller din målsman är med.

Test

Körkortstillstånd

För att fixa ett körkortstillstånd går du in på transportstyrelsen.se och ansöker om ett tillstånd, du behöver också göra ett syntest som vi kan hjälpa dig med.

Teoretisk utbildning

Teori

Teorikursen blandar föreläsning, med grupparbeten, reflektion samt värdering av de olika kunskapsområdena.

Körlektion grupp

Körlektion – Grupp

På denna lektionen kommer du att få lära dig manövrera mopeden, hålla balansen, krypköra samt bromsa till stillastående. Efter grupplektionen är du redo att boka eller genomföra dina enskilda körlektioner.

Mopedutbildning

Körlektion – Enskilt

På dessa lektioner kör du själv mopeden i varierande trafikmiljöer i Falkenberg eller Varberg med omnejd.

Kontroll

Kunskapsprovet

Provet består av totalt 70 frågor, varav 5 frågor är testfrågor som ska utvärderas av Trafikverket. Resultatet på testfrågorna räknas inte in i provresultatet.

För mer info om Kunskapsprovet

Körkort

Mopedkörkortet

Grattis till ditt nya körkort och ett friare liv

”Otroligt engagerade instruktörer. Detta är den bästa körskolan. Underbar atmosfär.”

Adriana Gierasimiuk

”Hej Jag hade massa problem med körprov hade gjort 5 stycken och va på krigsstigen jag kom hit till POS och på 3 dagar och 4 körlektioner senare så klarade jag uppkörningen tack vare Stefan hos POS trafikskola Falkenberg, världens bästa trafikskola.”

Markus Danesten

”Mycket bra trafikskola, speciellt POS Falkenberg. Extremt kompetent och erfaren personal som guidar och hjälper dig igenom hela utbildningen! Rekommenderar verkligen POS Trafikskola… 5+ stjärnor!! Stort tack till Stefan, Johannes och Maria! 🚗”

Melvin Elverskog