Hoppa till innehåll
Person som övningskör med moped

Lär dig köra moped

För att lyckas med sin körkortsutbildning behöver du planering, kontinuitet, lite tålamod samt engagemang.

Vi hjälper dig med planering, goda råd och vi har många års erfarenhet.

Vägen till ditt mopedkörkort

Ett mopedkörkort är utmärkt för den som vill ha frihet och flexibilitet i sin vardag. Med ett mopedkörkort har du möjligheten att enkelt ta dig fram på vägarna, utforska nya platser och uppleva en känsla av frihet.

Utbildningen för mopedkörkort ger grundläggande kunskaper om säker körning med moped, vilket är en viktig faktor för att minimera olycksrisker.

Numer erbjuder vi även utbildning i mopedbil av märket Aixam. Vi jobbar med helheten i din utbildning och våra rutinerade lärare Jenny, Johannes och Oskar kommer att hjälpa dig hela vägen till ditt mopedkörkort.

Vi erbjuder miljösmart mopedutbildning på fossilfria elmopeder av märket Vässla och LV electric scoteers.

Moped AM
Inskrivning och teoriavgift, appen “körkort nu” med elevcentralen, två teorilektioner á 240 min, två körlektioner á 90 min, en körlektion á 80 min (manövrering) Lån av moped, hjälm och skyddsutrustning.
Pris: 6 200 kr

Mopedbil
Inskrivning och teoriavgift, appen körkort nu med elevcentralen, två teorilektioner á 240 min, tre körlektioner á 80 min. Här krävs ett vilkor på ditt körkortstillstånd, för att få köra mopedbil. Kontakta oss eller Transportstyrelsen för mer information.

20
Juni
Mopedutbildning AM Falkenberg
Tis - Ons08.00 - 12.00
Boka
19
Juni
Mopedutbildning AM Varberg
Mån - Tis08.00 - 12.00
Boka
Moped

Mopedinfo

Innan vi startar utbildningen är ni välkomna på digital mopedinfo där vi informerar om mopedutbildningen. Vi ser gärna att mamma, pappa eller din målsman är med.

Test

Körkortstillstånd

För att fixa ett körkortstillstånd går du in på transportstyrelsen.se och ansöker om ett tillstånd, du behöver också göra ett syntest som vi kan hjälpa dig med. Gäller det Mopedbil skall ett särskilt vilkor anges på tillståndet.

Teoretisk utbildning

Teori

Teorikursen blandar föreläsning, med grupparbeten, reflektion samt värdering av de olika kunskapsområdena.

Körlektion grupp

Körlektion – Grupp

På denna lektionen kommer du att få lära dig manövrera mopeden, hålla balansen, krypköra samt bromsa till stillastående. Efter grupplektionen är du redo att boka eller genomföra dina enskilda körlektioner.

Mopedutbildning

Körlektion – Enskilt

På dessa lektioner kör du själv mopeden i varierande trafikmiljöer i Falkenberg eller Varberg med omnejd.

Kontroll

Kunskapsprovet

Provet består av totalt 70 frågor, varav 5 frågor är testfrågor som ska utvärderas av Trafikverket. Resultatet på testfrågorna räknas inte in i provresultatet.

För mer info om Kunskapsprovet

Körkort

Mopedkörkortet

Grattis till ditt nya körkort och ett friare liv

“ Bästa körskolan! Kunde inte ha valt en bättre körskola! Personalen är toppen och man vill komma dit och se till att få sitt körkort och all hjälpen man får! “

Fredrik Tkauc

”Snabbt och lätt för mig som elev att klara körkortet. Toppen lärare som gett bra råd och tips på ett pedagogiskt sätt som underlättade och hjälpte till på vägen till körkortet. Rekommenderar verkligen POS”

Therese Andersson

Kan varmt rekommendera den här körskolan, bra lärare 👍

Becca Harri