Hoppa till innehåll
Trafikskolebil i skogsglänta

Vägen till ditt bilkörkort

Vi erbjuder en utbildning som både är välplanerad och målinriktad samtidigt som den är lärorik och rolig. Tillsammans ser vi till att du får ditt körkort oavsett om du bor i Falkenberg eller Varberg.

Allt du behöver för uppkörningen till bilkörkort

Vårt fokus är att ge dig som förare en solid grund för säker körning genom praktisk träning och teoretisk undervisning.

Hos oss får du den personliga uppmärksamheten du behöver för att utvecklas som förare, och ger dig möjlighet att öva och vänja dig vid en mängd olika körförhållanden och situationer.

Här hittar du erfarna och kvalificerade instruktörer, moderna och välutrustade bilar samt en uppmuntrande och stöttande miljö. Allt det som är viktig för en framgångsrik körkortsutbildning.

Vi har körkortsutbildning i modernt digitalt teorimaterial från “Teoricentralen” samt praktiska körlektioner i bilen. Självklart har vi kurser både för automat och manuellt växlad bil.

Planering, kontinuitet och lite tålamod

För att lyckas med sin körkortsutbildning behöver man en bra planering, kontinuitet och lite tålamod samt engagemang. Vi hjälper dig med planering, goda råd och erfarenhet från många års utbildning av körkortselever.

Automatkörkort

Är du intresserad av körkort för automatbil? Lugn vi hjälper dig. Hos oss skiljer vi inte på priset och har samma kostnad oavsett om det gäller automat och manuella lektioner. Vi har två lättkörda och moderna elbilar. Med lång erfarenhet gör vi din körkortsutbildning ännu mer effektiv, klimatvänlig och prisvärd så tänk smart och välj automat.

11
Juni
Handledarutbildning Varberg
Tisdag 16.15-20.15
Boka
22
Maj
Handledarutbildning Falkenberg
Onsdag 16.15-12.30
Boka
körkortstillstånd

Körkortstillstånd

Det första du behöver göra är att ansöka om ett körkortstillstånd (lämplighet som bilförare) samt göra en hälsodeklaration. Ansökan gör du hos Transportstyrelsen.

Till ansökan behöver du boka syntest vilket vi på POS kan hjälpa dig med för 150 kr.
När man fyllt 16 år och fått sitt körkortstillstånd beviljat är de dags att starta sin utbildning.

teori och körlektioner

Teoricentralen

Vi erbjuder digitalt utbildningsmaterial i Teoricentralen som du kan använda hur länge och hur mycket du vill utan begränsning.

I ”Teoricentralen” kan du plugga in kunskap om regler, vägmärken, människor, beteenden samt fordon. Du kan också göra körkortstester, quiz, kolla på filmer och teoretiskt öva dig både inför körlektioner, kunskapsprovet och uppkörningen.

Ratt

Körlektioner

Våra lärare kommer tillsammans med dig som kund pröva dina kunskaper, bedöma din nivå och därefter använda vår erfarenhet och kompetens för att ta reda på hur många körlektioner du kommer att behöva.

Alla våra kunder har olika behov, mer eller mindre möjlighet att träna hemma och olika intresse för körkortsutbildning. Därför tycker vi på POS att de är klokare, ärligare och mer intressant att göra en bedömning av varje kunds kunskapsnivå och därefter ge rekommendationer. Vid dessa tillfällen är det bra om även en eller flera handledare deltar för att få en djupare inblick i vår bedömning.

Hur många lektioner behöver jag?
Frågan är komplicerad men inte omöjlig och det som är avgörande är…

  • Hur mycket har ni övat hemma
  • På vilket sätt har ni övat hemma.
  • Hur långt har du kommit i dina körkortsstudier.
  • Hur god är din förmåga att göra en självvärdering
  • Hur god är din förmåga att lyssna, förändra och ta åt dig tips och information.
  • Har din handledare möjlighet att åka med på dina körlektioner.
Varning

Riskutbildning

är en obligatorisk kurs som handlar om riskfyllda beteenden som påverkar dig som bilförare tex påverkan av alkohol, droger, trötthet samt riskfyllda beteenden.

Riskutbildning 1. Vi håller våra kurser på vardagar mellan kl 8:30-12.30  Kurstid 240min(4h) giltig leg.

Riskutbildning 2 (Halkbanan) är förlagd till Kristinehedsbanan i Halmstad. På Kristinehedsbanan får du (om du är inskriven elev på trafikskolan) under kontrollerade former prova på halkans inverkan på bilkörning. Halkbanan är på torsdagar mellan kl 6.30-12.30 eller måndagar mellan kl 9.30-16.30. Alla lärare på POS jobbar som halkbaneinstruktörer så någon av oss på POS kommer hjälpa er med er riskutbildningen glöm inte att ta med giltig legitimation. Kostnaden för halkbana är 2 500 kr och kurstiden är 360 min (6 timmar).

Mörkerkörning

Mörkerkörning

Från den 1 oktober till 31 mars är det obligatoriskt med mörkerlektion.
Vi gör mörkerdemonstrationer där vi testar hel och halvljus och synbarhet med och utan reflex.

Vi kommer att träna dig och utbilda dig i ljusbehandling och testa att använda bilens autoläge samt helljusautomatik.

Omkörning

Omkörningslektion

Vi står för en rolig, noggrann och säker utbildning. Hos oss kommer du obligatoriskt få genomföra en omkörningslektion.

Vi tränar på att planera, söka av och genomföra säkra omkörningar i olika miljöer och blir säkrare och välutbildade tillsammans.

kontroll

Säkerhetskoll

På säkerhetskollen går vi i små grupper tillsammans igenom de säkerhetskontroller som är obligatoriska på ditt körprov.

Tillsammans med din lärare går ni igenom bilens fyra kontroller. Ljuskontroll, kontroll under motorhuven, däckkontroll samt inre kontroll. Tiden är 80 min och priset är 500 kr.

Kontroll

Utbildningskontroll

På POS testar vi din körning i skarpt läge redan innan din uppkörning. Vi gör en så kallad testuppkörning eller utbildningskontroll. Du kommer köra med någon av våra kvalificerade trafiklärare under 40 min och göra ett körtest.

Läraren testar din förmåga att ta beslut, köra säkert med bra manövrering, avsökningsrutiner, regeltillämpning, hastighetsanpassning samt hantera tystnad och eventuellt lite stress.

När vi planerar din utbildning kommer vi boka in en teoretisk kunskapskontroll. Senast 3 veckor innan din uppskrivning gör du din kontroll hos POS i form av ett teoritest med kravet 62 rätt av 70 möjliga frågor.

Körskoleprov

Uppskrivning och uppkörning

Uppskrivning och uppkörning kan man boka samtidigt eller separat.

Uppskrivningen gör man alltid först och för att få göra den måste man ha fyllt 18 år samt ha gjort de obligatoriska utbildningarna risk 1 och risk 2. Uppkörning gör man på Trafikverket i Falkenberg eller Varberg.
Vi bokar oftast ditt prov men man kan även boka sina prov själv.
För mer info om uppskrivning eller uppkörning besök Trafikverket

Körkort

Vi hjälper dig hela vägen

”Otroligt engagerade instruktörer. Detta är den bästa körskolan. Underbar atmosfär.”

Adriana Gierasimiuk

Kan varmt rekommendera den här körskolan, bra lärare 👍

Becca Harri

“ Bästa körskolan! Kunde inte ha valt en bättre körskola! Personalen är toppen och man vill komma dit och se till att få sitt körkort och all hjälpen man får! “

Fredrik Tkauc